Arrabona-MedArrabona-Med
+36 96/770-200
ugyvezetes@arrabona-med.hu
  • Kezdőlap
  • Rólunk
  • Szolgáltatások
  • Kapcsolat
  • Dokumentumok
  • Tanúsítványok
  • IDŐPONTFOGLALÁS

Édes élet könnyebben – Szokjon le a cukorról!

2017-12-20Dávid Roland

By Szabi


Egyre többet hallani arról, milyen veszélyeket rejt magában a túlzott finomított cukor fogyasztás. Egészségesebb életmódra váltani azonban nem is olyan egyszerű, hiszen az ember szeretné, ha továbbra is ugyanolyan zamatos lenne a sütemény, és persze nem kerülne jóval többe az elkészítése sem… Összeállításunkból kiderül, mire és miért érdemes lecserélnie a cukrot. Nem is gondolnánk, de a cukor ott van a joghurtban, az üdítőben, a müzliben, a felvágottban, a ketchupban. Túl nagy mennyiségben pedig szinte egyenes utat jelent az elhízáshoz, majd idővel a cukorbetegség kialakulásához, de jó tudni, hogy a „fehér méreg” a koleszterinszintre is hatással van!

Apró lépések

Elsőként csökkentse a cukor mennyiségét: bár néhány napig furcsa lesz, de kezdje elhagyni a kristálycukrot a kávéból vagy teából. Már ez a kis változtatás is hozzájárul az egészsége megőrzéséhez. Sokan úgy gondolják, helyes, ha fehér helyett barna cukrot esznek, pedig mindkettő ugyanannyi kalóriát és szénhidrátot tartalmaz. Bár a természet csodás ajándéka a méz, ügyeljen rá, hogy nagy mennyiségben fogyasztva nem sokkal jobb a cukornál. A nádcukrot a szervezet jobban feldolgozza. Mivel ezt a barnával ellentétben nem finomítják, így B-vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz.

Nézze meg, mit választ!

Olcsó és régóta használt eszközei a cukormentes édesítésnek a mesterséges édesítőszerek. Számos tanulmány foglalkozik az aszpartám esetleges káros hatásaival, sokan azonban teljesen ártalmatlannak tartják.

Mi legyen helyette?


  • Eritrit: Sütéshez, főzéshez egyaránt használhatja. Édesítő ereje 60-80%-a a közönséges cukorénak, így egy kicsit többet kell belőle használni. Íze hűs és édes, nincs utóíze, nincs puffasztó hatása.
  • Sztívia: Óvatosan kell bánni vele, mert 2-300-szor édesebb a cukornál, sütéshez, főzéshez alkalmazható. Érdemes a por állagú változatát használni.
  •  Xilit: Édesítő ereje a cukoréval azonos, az energiatartalma viszont csupán kétharmada. Sütésnél, főzésnél nagyjából recept szerinti cukormennyiségnek megfelelően adagolható. Túlzott fogyasztás hasmenést, has puffadást válthat ki az arra érzékeny egyéneknél.
  • Agávészirup: Jól oldódik, nincs kellemetlen utóíze. Állagát és színét tekintve a mézre hasonlít.
Ha szeretnél átfogóbb képet kapni egészségi állapotodról, gyere el hozzánk egy laboratóriumi vérvizsgálatra, ami széleskörű tájékoztatást ad aktuális állapotodról.Amennyiben további információra van szüksége vagy vizsgálatra szeretne bejelentkezni, a 96 / 624 – 085-ös telefonszámon vagy az alábbi úrlapon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot!


    Melyik szolgáltatásunk iránt érdeklődik?

    Previous post Vár az erdő! Next post Kanapétorna: karcsúsodjon a tévé előtt!
    • Arrabona-Med
    • Szolgáltatások
    • Tanúsítványok
    • Letölthető dokumentumok
    • Kapcsolat
    • Időpontfoglalás
    ARRABONA-MED KFT. - Minden jog fenntartva!
    NAIH szám: NAIH-97925/2016